CategoriesDesign Iværksætteri

Hvordan BeneSit involverede “extreme users”

Kunder afprøver BeneSit stolen på en design messe

I dag vil vi tage jer med “behind the scenes” og fortælle om, hvordan BeneSit har involveret “extreme users” i udviklingsprocessen. Dette blev gjort i de sene prototyping-faser, hvilket stadig gjorde det muligt for os at inkludere ændringer baseret på resultaterne fra testen.

Extreme users

Men først… Hvad er “extreme users”? Ifølge Think Design er en “extreme user” en person, der udviser skærpede træk ved målgruppen. Denne person kan derfor give stor indsigt i målgruppen, og hvis det gøres individuelt, kan det kaste lys over nogle meget specifikke bekymringer for hver enkelt “extreme user”, som der bør tages højde for.

Sådan inddrog vi “extreme users”

BeneSit har været så heldige at kunne inddrage flere “extreme users” gennem hele udviklingsprocessen, og her vil vi fokusere på en specifik test.

Denne BeneSit bruger sagde ja til at deltage i en testperiode med fokus på densiteten af BeneSit stolens sæde. Hun arbejdede udelukkende hjemmefra og valgte at bruge BeneSit stolen frem for andre rygstole og almindelige kontorstole. Testperioden var semistruktureret med flere online interviews, og brugeren valgte at bruge BeneSit stolen dagligt i tre måneder.

Mellem interviewene afprøvede brugeren forskellige typer sæder. Dette gav mulighed for ændringer efter hver test, og vi kunne levere en ny prototype på baggrund af indsigterne, som brugeren dernæst kunne teste af.

Resultater af inddragelse af “extreme users”

Testperioden og den løbende dialog med brugeren resulterede i unikke indsigter, som vi kunne indarbejde i produktdesignet. Alt dette blev gjort i en iterativ designproces, der gav mulighed for en dyb forståelse af brugernes behov.

Læs mere om og køb BeneSit stolen her.

CategoriesDesign Indretning

Én stol – mange muligheder

BeneSit stole i forskellige miljøer – både i private hjem, læringsinstitutioner og virksomheder

Med BeneSit stolen har vi tænkt i simple former, enkel konstruktion, høj kvalitet og lækre materialer. Det giver stolen et design, som kan indgå i mange forskellige situationer – både hvad angår visuelt udtryk og funktionelt behov.

Bliv inspireret af de mange muligheder som findes med BeneSit stolen. Herover har vi samlet nogle eksempler på, hvor forskelligt stolen kan bruges – blot fantasien sætter grænser!

Husk at du kan designe din egen BeneSit stol, både som privatperson og som virksomhed eller organisation. På den måde kan vi skabe præcis det udtryk, som passer ind i dit miljø!

Læs mere om specialdesignede BeneSit stole her og kontakt os på mail@benesit.dk, hvis du har spørgsmål. 

CategoriesRygsmerter

Hey ChatGPT, hvorfor er en aktiv stol en god idé?

BeneSit stolen er et eksempel på en aktiv stol. Shop den her

En aktiv stol er en god idé, fordi den kan have flere positive påvirkninger på dit helbred og velbefindende. I modsætning til traditionelle stole er aktive stole designet til at fremme bevægelse, hvilket kan hjælpe med at forbedre din kropsholdning, styrke dine kernemuskler og reducere risikoen for rygsmerter og andre muskuloskeletale lidelser.

Aktive stole har typisk en afrundet eller let ustabil base, hvilket tvinger dig til at bruge dine kernemuskler til at holde balancen. Denne konstante bevægelse kan være med til at forbedre blodcirkulationen og forhindre stivhed og ubehag, der kan opstå, når man sidder i den samme stilling i længere tid.

Ud over de fysiske fordele kan aktive stole også bidrage til at forbedre dit fokus og din koncentration. Den konstante bevægelse og inddragelse af dine kernemuskler kan bidrage til at øge blodgennemstrømningen til hjernen, hvilket kan bidrage til at forbedre den kognitive funktion og produktiviteten.

Alt i alt kan dét at indarbejde en aktiv stol i din daglige rutine være en god måde at fremme en sundere livsstil på og reducere de negative virkninger af langvarigt siddende arbejde.

Kilde: OpenAI

Vi er helt enige med ChatGPT i ovenstående fordele ved at benytte en aktiv stol og er imponerede over at både de fysiske og mentale fordele nævnes.

Hvad synes du?

CategoriesHjemmekontor Indretning

Finansiering af hjemmekontoret

Graf fra Danmarks Statistik, som viser udviklingen hjemmearbejde blandt beskæftigede i Danmark

Der er ingen tvivl om, at mange måtte skifte det store kontorlandskab ud med hjemmekontoret under Covid-19 pandemien. 

Faktisk holder flere fast i hjemmekontoret efter pandemien sammenlignet med perioden inden. Undersøgelser fra Danmarks Statistik viser, at 10,9% af alle beskæftigede arbejdede hjemmefra mere end halvdelen af tiden i andet kvartal 2022. I gennemsnit lå andelen på 7,8% i året før Corona-krisens udbrud (se illustration).

Det gode arbejdsmiljø – derhjemme

Hjemmekontorerne bliver altså stadig brugt flittigt, og derfor bør der være fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø, når arbejdet foregår hjemmefra. Faktisk har arbejdspladsen ansvaret for, at hjemmearbejdspladsen følger arbejdsmiljøloven, hvis medarbejderen arbejder hjemmefra mindst én dag om ugen. 

På en god hjemmearbejdsplads skal der blandt andet være adgang til en ergonomisk arbejdsstol og et hæve-sænkebord. Ret&Råd skriver, at der er tre muligheder, når det kommer til finansieringen;

  1. Firmakøb – Medarbejderen får stillet kontormøbler til rådighed af virksomheden. Medarbejderen beskattes ikke.
  2. Privat medarbejderkøb – Hvis medarbejderen ønsker specifik møblement vil et økonomisk tilskud fra virksomheden være skattepligtigt for medarbejderen.
  3. Bruttolønsordning – Virksomheden indkøber møbler efter medarbejderens ønske og købet finansieres ved, at medarbejderen går lidt ned i løn i en periode. Den månedlige udgift fratrækkes i medarbejderens løn før skat.

Hvilke overvejelser har du gjort omkring indretningen af dit hjemmekontor?
BeneSit stolen kan være en måde at få mere bevægelse ind i hverdagen på hjemmekontoret. Læs mere her.

CategoriesDesign Indretning

Specialdesignede BeneSit stole

Vidste du, at du kan designe din helt egen BeneSit stol?

Vi ønsker at understøtte brugen af BeneSit stole i en lang række forskellige brugsscenarier og i miljøer med forskelligartet indretning. Derfor tilbyder vi specialdesignede BeneSit stole, hvor du kan vælge mellem 24 farver til både top- og bunddelen af stolen (se billederne). 

Du kan se alle 24 farver her eller på billedet ovenfor.

Du kan bestille din specialdesignede BeneSit stol via dette link.

Specialdesignede stole har samme pris som standardstole og leveringstiden er op til ca. 8-12 uger.

Hvilke farver vil du vælge? 😍

CategoriesDesign Hjemmekontor Rygsmerter

En holistisk tilgang og det revolutionerende bord

En BeneSit stol i str. L brugt ved et højt køkkenbord

Mange mennesker vil nok mene, at den gode siddestilling kræver en god stol. Og det er vi som sådan ikke uenige i. Men det kræver mindst lige så meget et godt bord!

Ofte er vi, i BeneSit, i dialog med kunder, som ønsker at bruge BeneSit stolen i en arbejdssituation. Så spørger vi ind til, hvordan deres arbejdssetup er, da det er vigtigt for os at få et holistisk billede af, hvordan det ser ud, når de sidder og arbejder. 

Gennem både vores samarbejde med en ergoterapeut, udsagn fra eksperter og fra egen erfaring har vi fundet ud af, at det er vigtigt for en god siddestilling, at man sidder højt, dvs. med kræene under hoftehøjde og dermed med en åben hofte.

For at opnå denne gode siddestilling vil mange opleve, at de gængse faste skrive- og spiseborde vil være for lave. Hæve-sænkebordet har bidraget med stor frihed i forhold til personlig indstilling og faktisk gjort det muligt for kontorfolk at vælge den rigtige stol til dem selv, fremfor at vælge den rigtige stol til bordet.

Vi anbefaler derfor altid at benytte sig af et hæve-sænkebord, men ved også at mange ikke har adgang til det i en hjemmearbejde-situation. I den forbindelse vil vi inspirere til at tænke lidt “ud af boksen” og hæve computeren op til ideel højde (eksempelvis ved brug af en tyk bog eller andet) for stadig at kunne vælge den stol, som passer perfekt til personhøjden.

Læs mere om BeneSit stolen og rygsmerter her.

CategoriesRygsmerter

Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen

Billede fra Sundhedsstyrelses rapport

Sundhedsstyrelsen har for nyligt udgivet en opdateret rapport om sygdomsbyrden i Danmark.

Den indeholder spændende resultater og har fokus på 15 udvalgte sygdomme, som vejer betydeligt i forhold til forekomst, indlæggelser, kontakter med hospitals- og praksissektoren, førtidspensioner, langvarig sygefravær, økonomiske konsekvenser osv. Desuden har de et vist forebyggelsespotentiale.

Især lænderyg- og nakkesmerter har en utrolig høj forekomst i Danmark. I Danmark lever over 1,6 mio. mennesker med lænderyg- og nakkesmerter i 2017. Det har selvfølgelig en stor indvirkning på vores trivsel og sundhed, men også store økonomiske konsekvenser for samfundet.

Samlet set er lænderyg- og nakkesmerter årsag til 25,5% af alle sygedage og udgør næsten 39.000 mio. kr. årligt i tabt produktion grundet fravær fra arbejdsmarkedet og tidlig død. 

I BeneSit ønsker vi at hjælpe til at nedbringe disse tal gennem vores alternative kontorstol. BeneSit stolen styrker og aktiverer ryg- og mavemuskulatur samt er med til at skabe en sundere og mere rank siddestilling.

Læs mere om rygsmerter og BeneSit stolen her.

CategoriesIværksætteri Rygsmerter

Bag om BeneSit – universitet, styrketræning og rygsmerter

CEO og co-founder af BeneSit, Caroline, i 2020 med den nyligt lancerede BeneSit stol

I dag inviteres I bag om BeneSit, hvor vi vil dele en personlig beretning, om hvordan et personligt behov udmundede sig i udviklingen af BeneSit stolen. 

I 2019 var den ene af BeneSit’s grundlæggere, Caroline, i gang med uddannelsen til designingeniør på DTU. Her bestod meget af hendes tid af at sidde til forelæsninger og arbejde i projektgrupper eller individuelt derhjemme eller på universitetet. 

Den siddende arbejdsstilling blev således en stor del af hverdagen og som et modspil til dette brugte hun en stor del af fritiden i træningscenteret. Dette skulle minimere de lændesmerter, som hun oplevede, men endte desværre med at være forværre problemet. Den store omskiftelighed fra en helt stillesiddende hverdag til tung styrketræning var ikke dét, hendes krop havde brug for.

Retænkning fremfor kompensation

Sammen med Peter, som er den anden grundlægger af BeneSit (og hendes far), begyndte udviklingen på BeneSit. Fremfor at kompensere for alle de stillesiddende timer med f.eks. træning, ville de retænke måden, vi sidder på. 

Det blev tydeligt for Caroline, at det afgørende ikke nødvendigvis ligger i, hvad man gør EFTER at have stille i mange timer, men hvordan man kan inkorporere forskellige tiltag for at UNDGÅ at sidde stille på den samme måde i mange timer. 

Peter og Caroline introducerede i starten af 2020 BeneSit stolen, som, udover at være et lækkert designmøbel, skaber gode rammer for en aktiv og varieret dag foran computeren.

Hvis du også ønsker at skabe mere variation i din arbejdsstilling, kan du købe din egen BeneSit stol her.

CategoriesHjemmekontor Indretning

Et kig ind i hjemmekontoret

Vi er så heldige at have fået et kig ind i en kundes hjem og hjemmekontor. Hun anvender både BeneSit stolen ved hjemmekontoret og som fritstående møbel. Billederne ovenfor viser, hvor fint stolen passer ind i hendes smukke hjem. 

Hun siger selv følgende om stolen:

Jeg har i mange år haft ondt i min ryg og lænd. Jeg har især en tendens til at “falde sammen” i øverste del af ryggen, når jeg sidder og arbejder. Det er blevet et fokuspunkt for mig! Og jeg har ENDELIG fundet en stol, som kan hjælpe mig.

Den bliver produceret i Danmark og samles i hånden af det familieejet firma BeneSit.

Stolens kerne er lavet i 100% genanvendeligt materiale, og stoffet er Oeko tex certificeret. Den er nem at flytte, da den har en praktisk læderhank.

Men det bedste er, at den er god for min ryg. Jeg kan mærke, at jeg retter ryggen, når jeg sidder på stolen. Og så gør det heller ikke noget, at den også fungerer som en skulptur i rummet, når den ikke er i brug.”

Vi elsker at få disse små indblik i vores kunders hverdag og hjem, og håber I gør det samme!
Se mere af kunden smukke hjem her og shop din egen BeneSit stol her.

CategoriesDesign Iværksætteri

Lancering af nyt og forbedret sæde

Her ses det forrige sæde til venstre (rød stol) og det nye sæde til højre (petrol stol)

I dag vil vi dele et lille kig “bag kulissen” og ind i vores produktion. Vi har nemlig arbejdet på videreudvikling af BeneSit stolens skumsæde og lancerer nu det nye og forbedrede sæde!

Det nye sæde…

💚 er formstøbt, hvilket minimerer spild

☁️ er lavet af skum af højeste kvalitet

⭐️ giver mere komfort

⬜️ har et mere strømlinet udseende

Vi henviser til vores instagram profil, hvor vi har delt en lille video, som viser det forrige og nye sæde på helt nært hold.

Vi glæder os til at høre jeres mening om det nye sæde!